Jordbærtærte med mandelmørdej 2 stk.

Mørdej: 250 g. mel,250 g. sukker, 250 g. mandler, 130 g. smør/ margarine, 1 æg.

Crème: 2 æg, 4 tsk. maizena, 2½ dl fløde, 4 spsk. sukker, 2 tsk. vanillesukker, ca. 500 g jordbær.

Så gør vi sådan:

Bund: Mandlerne smuttes og blendes. Bland mel, sukker, de findelte mandler. Skær fedtstoffet i og findel med fingrene. Saml det hele med det sammenpiskede æg.

Dejen deles i to og rulles ud så den passer til en tærteform. Læg den i formene og lad den hvile i køleskab gerne 1 time før den bages i 15 min ved 175 grader

Crème: Pisk æg, med maizena, fløde og sukker. Lad det koge igennem under omrøring. Tilsæt vanillesukker.

Fordel bærrene over de forbagte bunde og kom cremen over og bag yderligere 15 min.. Serveres med creme fraiche 18%.