Italiensk brød med pesto (1 stk.)

Brød: 25 g. gær, 3 dl. lunkent vand, ½ tsk. salt, 1 spsk. olivenolie, 100 g. Durum hvedemel, ca. 350 g. hvedemel.

Pynt, Pesto: 2 kopper frisk persille uden stilke, 2 spsk. tørret basilikumblade, 1 tsk salt, ½ tsk. friskkværnet peber, 2 tsk. finthakket hvidløg, 2 spsk. finthakkede pinje- eller valnøddekerner, 1-2 dl. olivenolie, 1 dl revet parmesanost.

Så gør vi sådan:

Brød: Gæren røres ud i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er smidig. Hæver ca. 1 time. Rul dejen ud så den passer til en bradepande. Lad den hæve yderligere ca. 15 minutter, smør pestoen på og bag ved 225 grader i ca. 15 minutter. Kan nydes til f. eks. Suppe eller i små stykker som snacks.

Pesto: Kom alle de tørre ingredienser og 1/3 af olivenolien i en blender og kør til det hele er findelt. Stop undervejs og skub ned fra kanterne. Tilsæt resten af olivenolien undervejs. Hæld blandingen i en skål og rør parmesanosten i.