Hvid chokolademousse med appelsinsirup & nøddetvil

Mængde/antal pers: 6 pers.

200 g hvid chokolade
2 blade husblas
1/2 stang vanille
1 1/2 dl fløde 13%
2 spsk. sukker
2 æggeblommer
1 1/4 dl Engholm piskefløde

Appelsinsirup
2 dl pressede appelsiner fra Frugtpressen
1 dl sukker

Nøddetvil
50 g blødt smør
50 g flormelis
2 spsk. hakkede hasselnødder
1 spsk. hvedemel
1 æggeblomme

Hak chokolade med en kniv. Læg husblas i blød i koldt vand.
Skrab kornene ud af vanillestangen og gem stangen til senere.
Bring fløde i kog med sukker og vanillekornene og pisk det lidt af gangen sammen med æggeblommerne i en skål.

Rør straks den hakkede chokolade i og dernæst den udblødte husblas, mens chokolademassen stadig er varm.
Pisk piskefløden let og vend den hurtigt i den lunkne chokolademasse.
Hæld moussen i dessertglas eller en skål og sæt den i køleskabet.
Kog juice og sukker ind til det halve sammen med vanillestangen. Si siruppen og sæt den til afkøling.
Rør smør og flormelis sammen og rør hasselnødder samt hvedemel godt ind i dejen.
Tilsæt æggeblommen og rør til massen er sej.
Sæt dejen på bagepapir i små klatter i ønsket størrelse og med god afstand.
Bag kagerne ca. 4 minutter ved 185°C, til de er sprøde.