Laurbærtærte med skinke 2 stk.

Dej: 400 g. mel, 250 g. smør, 2 æggeblommer, 5-6 spsk. koldt vand.

Så gør vi sådan:

Smørret findeles og æltes godt ind i melet, derefter samles det hele med æggeblommer og vand. Lad dejen hvile koldt en times tid før den rulles ud.

Rul dejen ud så den passer til 2 tærteforme. Læg dejen i formene så den ligger helt op til kanten, prik bunden med en gaffel. Læg stanniol over kanten og bag pien ca. 6-7 min ved 225 grader, tag stanniolen af og bag yderligere ca. 10 min. ved 200 grader.

Fyld: 4 løg, 30 g. smør, 4 laurbærblade, ½ l. fløde 18%, 4 æg, 300 g skinkestrimler, 50 g. revet ost, muskatnød, salt og peber.

Så gør vi sådan:

Svits de fintsnittede løg i smørret. Tilsæt fløde og laurbærblade og lad det simre i 5 min.. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt. Pisk æggene sammen med revet muskatnød, salt og peber og rør det i løgcremen sammen med skinke og ost. Fordel fyldet i de forbagte bunde. Bag tærterne ved 180 grader i 20 min.