Løgtærte 2 stk.

Dej: 400 g. mel, 250 g. smør, 2 æggeblommer, 5-6 spsk. koldt vand.

Så gør vi sådan:

Smørret findeles og æltes godt ind i melet, derefter samles det hele med æggeblommer og vand. Lad dejen hvile koldt en times tid før den rulles ud.

Rul dejen ud så den passer til 2 tærteforme. Læg dejen i formene så den ligger helt op til kanten, prik bunden med en gaffel. Læg stanniol over kanten og bag pien ca. 6-7 min ved 225 grader, tag stanolien af og bag yderligere ca. 10 min. ved 200 grader.

Fyld: 6 store løg, 400 g. baconterninger, 4 dl. mælk, 1 spsk. Maizena 5 æg og de to hvider fra dejen, purløg, salt og peber.

Så gør vi sådan:

Rist bacon på panden til den er ved at tage farve. Snit løgene i fine ringe og kom dem på panden til baconen, rist til løgene er bløde og klare. Pisk æg, æggehvider, mælk og Maizena sammen, krydder med salt og peber, klip purløg i. Fordel først bacon og og derefter ægge massen i de to forbagte tærter. Bag det hele ved 225 grader i 15- 20 min til massen er stiv.