2 ænder a 3 kg., 1½ kg små kartofler ( gerne aspargeskartofler), 2 kg. kartofler, 200 g. svesker, margarine og evt. lidt sukker, lidt mel, ribsgele, 8 æbler, 400 g. vindruer, 4-5 stilke bladselleri, 100 g. valnøddekerner, ½ l. piskefløde.
Så gør vi sådan:
De optøede ænder stoppes med indmaden, sveskerne og 3 af æblerne. Ænderne gnides med salt og lægges på en smurt bradepande og steges ½ time ved 225 grader og derefter ved 180 grader .i ca. 1½ time. Kontroller om anden er stegt ved at brække lårbenet fra:
De små kartofler koges med skrællen på, afkøles og pilles, brunes i smør eller margarine, det er en god ide lige at skylle kartoflerne i koldt vand lige før bruningen. Hvis kartoflerne ønskes sukkerbrunede smeltes lidt sukker i fedtstoffet før kartoflerne kommes i
De hvide kartofler er der vel ingen grund til at gå i detaljer med.
Når ænderne er stegt laves sovs på skyen efter at denne er skummet. Sovsen smages til med ribsgele.
Waldorff salat: De 5 æbler skrælles, kernehusene fjernes og æblerne skæres i småstykker, vindruerne halveres og eventuelle sten fjernes, bladsellerien skæres i fine stykker, halvdelen af valnøddekernerne brækkes i mindre stykker og blandes med de andre ingredienser. Pisk fløden og kom en passende mængde i (resten kan bruges til sovsen). Til sidst pyntes med resten af valnøddekernerne.