Lammekølle med stegte kartofler og Tzatziki

Ca. 3 kg lammekølle (2 stk.), ca. 3 kg kartofler, 2 salatagurker, 1 bæger creme fraiche 9%, 2-3 fed hvidløg, frisk dild, frisk persille, salt, peber og timian.

Så gør vi sådan:

Udben lammekøllerne og for dem med skyllet og aftørret frisk dild og persille. Sy dem sammen og krydder på ydersiden med salt og peber. Anbring lammekøllerne i en letsmurt bradepande midt i ovnen. Temp. 200 grader.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Når lammekøllerne har fået ca. ½ time tages de ud og lægges på en rist. De skivede kartofler (som skal være aftørret i køkkenrulle) anbringes i bradepanden og krydres med salt og timiankviste.

Anbring bradepanden lige under midten af ovnen og risten med lammekøllerne lige ovenover. Temp. 175 grader. Tid ca. 60 min.

Tzatziki: Dræn creme fraiche i kaffefiltre. Snit agurkerne fint og salt dem. Efter ca. 10 min skylles saltet af og agurkerne stilles til afdrypning. Riv hvidløgene og brug dem og lidt peber til at krydre den drænede creme fraiche. Tilsæt evt. 1-2 spsk. olivenolie. Bland creme fraiche og agurker og du har den dejligste Tzatziki til lammekødet.