Tunge: 1 fersk elgtunge, 2 l. vand, 1 bdt. suppeurter, 1 løg, 1 laurbærblad, 5 peberkorn, salt, 50g. røget spæk, 3 suppeterninger.
Så gør vi sådan:
Hæld kogende vand over tungen, skyl den herefter i koldt vand og tør den af.
Skær spækket i skiver og læg dem i bunden af gryden, læg tungen ovenpå, snit suppeurter og løg fint og kom det ovenpå tungen, knus laurbærbladet og tilsæt det sammen med salt og peberkorn, tilsæt til sidst vand og suppeterninger og kog det hele i tre timer. Tag tungen op, flå den og skær evt. kirtler og lign. af. Hold den varm. Si suppen.
Sauce: 40 g. smør, 1 løg, 5 spsk. mel, 5 dl tungesuppe, 100 g. suppeboller, 100 g champignons, 1 knsp. tørret timian, 3 spsk. madeira, salt og peber.
Så gør vi sådan:
Svits det finthakkede løg i smørret, tilsæt melet og bag op. Spæd med tungesuppe, kom de skivede champignons i og lad det hele koge 5 min. tilsæt suppebollerne og lad dem koge med det sidste minut. Smag saucen til med timian, salt, peber og madeira. Hold saucen varm uden den koger. Skær tungen i skiver og anret den på et fad. Hæld saucen over og server med kogte ris