Fyldt svinemørbrad med bacon og krydderkartofler

Mørbrad: Ca. 1500 g. afpudset svinemørbrad, ca. 30 g. parmesanost, ca. 40 g. soltørrede tomater, 3 pakker stribet bacon, 3 spsk. olivenolie, frisk basilikum, salt og peber.

Så gør vi sådan:

Læg et snit på langs af den afpudsede mørbrad. (pas på ikke at skære igennem).

Findel de udblødede, soltørrede tomater(gerne i blender). Bland de findelte tomater med osten. Åben mørbraden, læg først frisk basilikum i midten dernæst blandingen af tomater og ost. Luk mørbraden og vikkel bacon om til at holde den sammen. Læg mørbraden i et ildfast fad og pensel den med olivenolie. Steges ved 200 grader i 30- 40 min. Serveres skåret i tynde skiver på ca. 2 cm.

Krydderkartofler: Ca. 2½ kg små kartofler, 2-3 store løg, 2-3 røde peberfrugter, 4-5 tomater, olivenolie, salt og peber.

De nævnte ingredienser, kan varieres eller udskiftes med andre efter behag.

Så gør vi sådan:

Smør et eller to ildfaste fade med olivenolie , rens kartoflerne (en grundig afvaskning bør være nok). Skær kartoflerne i tykke skiver, snit løg peberfrugter og tomater fint. Bland det hele og fordel det i fadene, krydder med salt og peber og kom til sidst olivenolie over. Steges i ovn ved ca. 220 grader i 40-50 min.