Helstegt nakkekam med ovnstegte rodfrugter og bønnemos

Ca. 3 kg nakkekam, 100g. margarine, ca. 3 kg. rodfrugter (gulerødder, fennikel, pastinak, selleri, søde kartofler), 1 dl olie, 5- 6 dråber Tabasco, 2 tsk. oregano, salt og peber.

Så gør vi sådan

Nakkekammen koges kort med sværen nedad, derefter saltes sværen. Steges i en smurt bradepande i 30 min. ved 220 grader derefter ca. 50 min. ved 180 grader.

Rodfrugterne skrælles og skæres groft ud. Tabasco, oregano, salt og peber blandes i olien. Rodfrugterne pensles med denne blanding og steges i ovn ved ca. 200 grader til de er møre.

Bønnemos: 1 kg fine bønner, ½ dl. olivenolie, 8 skalotteløg, 5 fed hvidløg, 2 citroner, 50 g. smør, friskkværnet peber.

Så gør vi sådan

Bønnerne gives et let opkog, skalotteløg og hvidløg findeles, citronerne rives på et fint rivejern derefter presses saften af dem og sies. Skalotteløg, hvidløg og en passende del af den revne citronskal sauteres i olivenolien i ca. 10-15 min. uden at tage farve. Tilsæt citron-saften og kog yderligere nogle få minutter. Det hele kommes sammen med bønnerne i en foodprocessor; findel det hele (ikke for meget, der må godt være lidt struktur i mosen). Før servering varmes mosen i smørret.