Inger Lises weekendsteg med hvidløgstomater

Steg: Ca. 4,5 kg. kalve-marvpibebov, ca. 100 g. smør til bruning, salt og peber, ca. ½ l. vand, ca. 5 kviste timian, 2 tsk. tørret merian, 5 fed knust hvidløg, 1 citron i skiver.

Sovs: Ca. 1 kg. champignons, ca. 100 g. smør, saften af ½ citron, salt, peber og evt. lidt kulør.

Hvidløgstomater: 12-14 pæne tomater (en pr. person), 5 fed hvidløg, 1 bundt hakket persille, olivenolie, salt og peber.

Så gør vi sådan:

Stegen: Brun smørret i en stor gryde. Kom den skyllede og aftørrede steg i den brunede smør og brun stegen på alle sider. Skru ned for varmen og tilsæt vand. Tilsæt også de øvrige ovenfor nævnte ting. Læg låg på gryden og småkog i ca. 2 timer. Stegen vendes et par gange under kogningen.

Sovsen: Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist dem i en blanding af smør og citronsaft. Si skyen fra stegen og kom dem over champignonerne. Smag til med salt og peber og evt. lidt kulør. Sovsen kan, hvis dette ønskes, jævnes med lidt sovsejævning.

Hvidløgstomater: Tomaterne skoldes og flås hvorefter de dampes i en gryde med olivenolie, knust hvidløg, salt og peber. Drys med hakket persille før servering.

Retten kan serveres med kogte kartofler, evt. suppleret med/delvis erstattet af letkogte grøntsager.