1 elghjerte (ca. 1,5 kg.), 2 l. vand, 1 dl eddike, salt, sukker, peber, 5 nelliker, 1 løg, 1 suppevisk, 40 g. margarine, 1 bouillionterning, 2 spsk. mel, 1 spsk. tomatpure, 1 dl. creme fraiche.
Så gør vi sådan:
Bland vand, eddike, nelliker, løg, salt, peber og lidt sukker. Bring det hele i kog.
Skær elghjertet igennem på langs, fjern årer og fedt og skyl godt. Tør med køkkenrulle. Læg hjertet i den kogte lage i ca. 15 minutter. Tag hjertet op og tør igen med køkkenrulle. Brun hjertet i smørret. Snit suppeurterne og tilsæt dem. Opløs en bouillonterning i ½ liter af lagen og tilsæt det. Læg låg på og kog hjertet i 1½ time. Tag hjertet op, si lagen, jævn saucen med melet, smag saucen til med tomatpure, salt og peber. Tag gryden af varmen og rør creme fraishen i. Skær hjertet i skiver og server det i saucen. Tilbehør: kogte ris