Krydret hønsekødsuppe

1 stk. bornholmsk unghane på ca. 2 kg., 3 løg, 75 g. margarine, 2 dåser flåede tomater, 1 kg kartofler, 3 stk. rød eller grøn peber, 4- 5 stilke bladselleri, ca. 2½- 3 l. vand, 1 stor spsk. paprika, salt.

Så gør vi sådan

Snit løgene i små tern, svits løgene i margarinen (helt brune), tag løgene op og brun hanen i margarinen. Tilsæt vandet og de flåede tomater, krydr med paprika og salt. Kog det hele i 1 til 1½ time til kødet er mørt. Kartoflerne skrælles og skæres i tern og koges med de sidste 20 minutter. Bladsellerien  skæres i små stykker og koges ligeledes med de sidste 10- 15 min.. Når kødet er mørt tages hanen op og kødet skæres i små tern og kommes tilbage i suppen. Til sidste kommes peberen, som er skåret i tern, i suppen og det hele koges i yderligere 5 min..

Suppen kan evt. serveres med flutes.