Oksehaleragout med kartoffel-/grøntsagsmos

Ca. 5 kg oksehaler, 500 g. gulerødder, 500 g. løg, 3 ds. hakkede tomater, 2 ds. konc. tomatpure, 2-3 laurbærblade, ca. 1½ l. bouillon, salt, hel knust peber, sherry, persille, 4- 5 pæne tomater.

Så gør vi sådan: Oksehalerne, som vi har ladet slagteren skære ud for os, vaskes, tørres, krydres og brunes i ovnen sammen med gulerødder og løg. Derefter kommes oksehaler og urter i en gryde sammen med tomatpure, hakkede tomater, ca. 1½ l. bouillon, laurbærblade og hel friskkværnet peber. Det hele koges i mindst 2 timer, herefter tages halerne op og skyen sies og jævnes før den igen hældes over halerne. Det hele pyntes af med tomatbåde af flåede tomater og finthakket persille

Mos: Ca. 3 kg kartofler, 1 stort blomkål, ½ selleri, ca. ½ l. mælk, lidt smør, salt og peber.

Så gør vi sådan: Kartofler og grøntsager koges hver for sig uden tilsætning af salt, hvorefter de moses hver for sig og røres sammen med mælk og smør. Til sidst krydres med salt og peber.