Oksehøjreb med Hasselback kartofler og rødkålsalat

Ca. 2 kg. højreb, ½ kg. skalotteløg, 3 kg. bagekartofler, 600 g. rødkål, 3 æbler, 100 g. rosiner, 1 dl. piskefløde, 1 dl. creme fraiche, salt og peber, evt. lidt jævning

Så gør vi sådan:

Kødet gnides med salt og steges i smurt ildfast fad eller bradepande sammen med de pillede skalotteløg ved 175 grader i 70- 80 min. (Temp. i kødet 60 grader).

Kartoflerne skrælles, skæres halvt igennem for hver cm., pensles med olie tilsat salt og evt. hvidløg. Bages ved 225 grader til de er møre

Rødkål og æbler rives og blandes med rosinerne. Piskefløden piskes og blandes sammen med creme fraichen i de øvrige ingredienser.

Når stegen er færdig blendes løgene, afkog fra panden blandes i, og man har den dejligste sovs. (kan evt. jævnes).