Fiskesuppe

Fiskefond: 1-1½ kg. fiskeben, -hoved og hummerskaller, 30 g. smør, 6 fed fintsnittede hvidløg, 5dl. tør hvidvin, 1,5 l. vand,2 løg, 2 gulerødder, 2 laurbærblade, 8 stilke persille,2 stilke timian, 10 peberkorn.

Så gør vi sådan:

Svits fiskedelene og hvidløgene i smørret. Tilsæt hvidvinen og kog op. Tilsæt herefter vandet og kog op igen og skum af. Tilsæt de øvrige ingredienser, kog i 20 min og lad fonden trække i 20 min. Si fonden.

Suppe: Ca. 1, 5 kg fisk af forskellig slags skåret i terninger, 1 kg. muslinger, ca. 2,5 l. siet fiskefond, fintsnittede suppeurter af f. eks. fennikel, gulerødder porrer, bladselleri og persillerødder, 4 ds. hakkede tomater, 25 g. smør, salt og peber.

Så gør vi sådan:

Skrub muslingerne og damp dem i lidt hvidvin i ca. 5 min. (de muslinger, som ikke åbner sig, kasseres). Svits urterne i smørret. Tilsæt fiskefond og tomater og kog det hele i 6-7 min. Kom fisken og muslingerne i suppen, varm op og kog igen ca. 3-4 min. Tilbehør: Flutes