Gulerods- ingefærsuppe

2 løg, 2 stilke bladselleri, 2 mellemstore kartofler, 1 kg. gulerødder, 4 tsk. friskrevet ingefær, 2 stilke citrongræs (kan evt. undlades), 2 spsk. madolie, 2 l. hønsebouillon, 2 dl. fløde 13%, salt, peber og muskatnød. Tilbehør: røgede muslinger, røgede østers, (begge fra dåse) eller sprød ristet bacon.

Så gør vi sådan:

Hak løg og bladselleri og sauter i 5 min. i olien. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Snit citrongræsset og riv ingefæren. Hæld hønsebouillonen over de svitsede grøntsager: kom de øvrige ingredienser i og bring det hele i kog og kog derefter i ca. 20 min. Blend suppen og smag til med salt, peber og muskatnød. Suppen serveres varm med et af de ovennævnte tilbehør.