Porre/kartoffelsuppe med hvidløgscroutons: Opskrift til ca. 12 personer

Suppe.

5 porrer, 3 løg, 1,5 kg kartofler, ½ selleri, 2 fed hvidløg, ca. 100 g. ost,  1l. mælk, 2 spsk. olie, 2 kviste. timian, ½ tsk. Tabasco (eller efter smag ), 3 grønsagsbouillonterninger, salt og peber.

Så gør vi sådan

Snit porrer, løg, kartofler og selleri. Steg løgene brune, svits derefter porrerne i olien sammen med det knuste hvidløg og Tabasco. Tilsæt vand og bouillon, kartofler og selleri. Kog til det hele er mørt. Suppen blendes. Tilsæt mælken og lad suppen koge op under omrøring. Tilsæt ost og timian og kog suppen yderligere 5 min. under omrøring.

Smag til med salt og peber.

Hvidløgscroutons

6 skiver formfranskbrød, 3 fed hvidløg, ½ dl. olie.

Så gør vi sådan

Hvidløgene rives fint og blandes i olien, pensel brødet på begge sider med denne blanding. Brødet ristes derefter enten på pande eller i ovn.

Når brødet er ristet skæres det i små terninger, som serveres til suppen.