Rødbedesuppe:

1 kg. rødbeder, 4 gulerødder, 300 g., 2 store løg, 4 fed hakket hvidløg, 600 g, hvidkål, 2 porrer, 4 tomater, suppevisk bestående af timian, laurbærblade , persille, porreblade, selleriblade, m.m., 3 l. oksegrundsuppe kogt på oksekraftben og div. grønt, salt og peber, evt. lidt rødvinseddike, creme fraiche  og forårsløg.

Så gør vi sådan:

Rødbederne skrælles og rives, på nær en, groft. Også gulerødderne skrælles og rives

groft. Hak løg og hvidløg fint. Snit kål og porrer fint. Flå tomaterne og skær dem i terninger. Grundsuppen, som gerne må have kogt i flere timer, sies og de groftrevne rødbeder koges i suppen i ca. 20 min. med visk og hakket hvidløg. Tilsæt kål, gulerødder og løg og kog yderligere 10 min.  Tilsæt porrer og tomater og kog igen 10 min.. Fjern visken og riv den sidste rødbede fint og  kom den i suppen, smag til med salt og peber.

Suppen serveres med lidt creme fraiche og fint snittede forårsløg på toppen.