Spinatsuppe med æggereder

Suppe: Ca. 1½ kg frosset helbladet spinat, ca. 3 l. hønsebouillon, 100 g. smør, ca. 50 g. mel, 6 æggeblommer, 1/4 l. piskefløde, salt og peber.

Så gør vi sådan:

Kog først en hønsebouillon på resterne fra den aften vi fik kyllinger i flødesovs og nogle suppeurter. Si den færdige bouillon. Bag smør og mel til en smørbolle og fortynd med bouillonen. Hak den heltbladede spinat groft med en kniv. Kom den hakkede spinat i bouillonen og lad den koge op. Rør æggeblommer og fløde sammen. Tag gryden af varmen , tilsæt lidt af suppen til æggemassen. Hæld æggemassen tilbage i suppen og hold det hele varm. Suppen må absolut ikke koge efter æggemassen er kommet i.

Tilbehør:

Æggereder: 6-7 hårdkogte æg, 3-4 rå æggeblommer, 35 g. smør, 3-4 spsk. reven parmesanost, evt. lidt sennepspulver.

Så gør vi sådan:

Halver de hårdkogte æg, skrab blommen ud og findel den, rør smør, rå æggeblommer, parmesanost og evt. sennepspulver i. Sæt massen så koldt som muligt i ca. 1 time. Rul massen til små kugler og kom dem i de halverede æg. Suppen serveres med et ½ æg på hver portion.