Om denne side

Baggrunden for denne hjemmeside er mit ønske om at dele mine opskrifter med mine tidligere madlavningshold og andre interesserede besøgende.

Min interesse for madlavning stammer helt tilbage fra min barndom. Den resulterede i, at jeg som den eneste af en børneflok på ni, fik lov til at hjælpe min mor, ikke kun med kartoffelskrælning og plukning af høns, men også med den mere interessante del af madlavningen.

Det sociale aspekt i interessen for madlavning fik jeg øjnene op for, da jeg som ung mand, sidst i halvtredserne et par år opholdt mig i Østafrika. Der var det, på det tidspunkt, absolut ikke normalt, at en ung mand interesserede sig for madlavning. Derfor blev min noget særegne interesse snart almindelig kendt, og jeg blev bedt om at være fast leverandør af danske specialiteter til det fælles ”tag selv bord” ved klubbens arrangementer. Dette indbragte mig stor popularitet hos det svage køn også den yngre del.

Interessen fik jeg dog først sat rigtig i system, da jeg midt i tresserne blev optaget på et af mesterkokken P.O. Nielsens madlavningshold. P.O. Nielsen var vel nok Hillerøds mest skattede kok på det tidspunkt. Jeg gik til madlavning hos P.O. Nielsen i 10 år og skylder ham tak for det meste af det, jeg kan på dette område.

På denne baggrund var det en velkommen lejlighed til at dele min interesse for madlavning med en større kreds, da Ældre Sagen i Hillerød søgte en person til at lede et madhold i byens ældrecenter. Her havde jeg fornøjelsen at lede to hold i tre år, indtil jeg flyttede fra byen.

I min “nye” by, Slangerup, nåede jeg også at lede et madlavningshold i en årrække. Vi var 12 ældre mennesker, som mødtes og lavede mad et antal gange hver vinter, hvor vi både lavede og nød god mad.

Nu om stunder laver jeg “kun” mad til mig selv og mine egne gæster; men jeg nyder stadig at frembringe lækre retter i køkkenet!