Om Olfert

Jeg hedder Olfert Andersen: Som dreng og ganske ung var jeg noget træt af dette navn, men senere har jeg vænnet mig til det. Det gode ved navnet er, at folk altid kan huske det.

Jeg er en årgang 1934, så jeg må vel snart være voksen – hvis man da nogensinde bliver det. Jeg er født i Nordjylland i en lille by, som hedder Volsted. Jeg havde i mange år en tendens til at bryde ud i mit hjemlands vemodige sange, så som ”Jyden, han er stærk og sej” og ”Jylland mellem tvende have”, men nu har jeg efterhånden levet så længe på Sjælland, at trangen meget sjældent kommer over mig. Det glæder alle i familien, for sang har aldrig været min stærke side.

Jeg har været ca. 53 år i erhvervslivet, fordelt med 5 år ved landbruget, 13 år ved mejeribruget og 35 år ved bryggeriindustrien. Indeholdt i disse perioder er der også blevet tid til et års militærtjeneste og et par år på fagskoler Jeg føler derfor, at jeg nu med rimelighed kan nyde min status som pensionist. Jeg bærer også titel af æresskipper og hovmester for M/F Frederiksborg, derudover er jeg vild med at rejse.